Daisypath - Anniversary

~~welcome to my page~~

Tuesday, March 29, 2011

overload

hye peps. actually i got a lot of stories 2 share with but i have no time to write it rite now. dis week n next week will be my hectic weeks.huhu so plis pray 4 me. i neeeeeddd ur prayers. thnx guys! luv ya!
***plis pray 4 my 3rd observation aka last observation.huhu (-.-")

Tuesday, March 22, 2011

*bug*

please keep your distance closer. im falling into it. coz all my save-up wishes start coming out. here is the deepest secret nobody knows, the root of the root and the bud of the bud and the sky of the sky of a tree called life; which grows higher than the soul can hope or mind can hide. and this is the wonder that's keeping the stars apart so I carry your heart with me. hoping miracle will happen. please stay by my side. im drowning. pull me out! damn! ('',)

Reminder

i found this from my fren's blog..quite interesting n juz wanna share
with u guys,

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail a.s dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail a.s memandang dirinya sendiri dan berkata:
"Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?."
Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. "Tidak"
Kemudian Jibrail a.s berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.
Setelah selesai Jibrail a.s solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. "Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yang bersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu."
Kemudian Jibrail a.s berkata: "Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?"
Lalu Allah berfirman yang bermaksud. "Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal..." Kemudian Jibrail a.s meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa. Setelah Jibrail a.s mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail a.s dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail a.s selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:
"Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? "
Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. "Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yang telah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .."
Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

* Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat. * Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat. * Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran. * Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan. * Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu). * Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari. (http://jaipk.perak.gov.my)

"Hnya kepada Engkaulah kami sembah dan mohon pertolongn" - Surah Al Fatihah:5.

??

aaaaa...tensen ak ngn dak2 skola nih. pulun btui bdk2 nih duk cri fb ak..huhu sbb tu la spnjg LM nih ak x buh gmbr btui kt fb...i have to private everything..huhu aigooo..bkn xmo approve,tp maleh lagi..nt bla da abih LM blehla nk add..haha mcm2 bdk2 nih..y plng x leh blah ade plak y mtk nk jd boifren cgu..adoyaiii tolong2..somebdy help me...x phm ak ngn bdk2 nih ..sbb tu la ak nk kawen 4bln praktikal nih. haha (menggerunkan pon ada bdk2 nih) haishhh...

Sunday, March 20, 2011

random thought (part 4)

there's no reasons to miss someone. n there's no limit to miss people who we really care. so, lets us just miss whoever we wanna miss. otherwise im not miss 'no way, its all good' huhu. (suke ati ler nk rindu sape pon kan) aigooo T_T (saya rindu semua orang..adoiii...macamne nih..tolong...!!)

Thursday, March 17, 2011

crucial

i'm at high tense all of sudden huhu i will be facing a hectic week for dis coming 2 weeks. huhu dis 2 weeks will be like hell for me because first is my last observation n second is finishing my CC (Competent Communication) - the last 2 tough toastmaster's assignments. huhu i really really need strength. my beloved frens n blog readers do pray for me T_T..huhu i really need ur doa. pliss pliss pliss *bagging like hell* i luv u guys. thanx a lot!

Wednesday, March 16, 2011

wat?

what i feel now----->i'm so darn bored - tired of waiting - feel like wanna eat icecream at beach - wat spa & massage pon ok gak lol - no frens to hang out-'esei students tak marking lagi,MALAS nk marking' - planning to do LP for da whole week tp haram x buat2 lg - wanna prepare for my toastmaster assignments 9 n 10 (quite tough though) huhu kill me!shit - kinda miss someone(tp sure dia x miss ak, useless! - miss parents n home, kinda homesick - feel like wanna quit study nk duk umh tgu org msuk minang if possible n if any la h0ho - lastly i dun wanna do anything.nk tdo jek. qada y lps2. huhu . sabar2. 3 minggu ja lagi duk skola tuh. aaaaaa..*pengsan* (sbb byk sgt pkir.haha)

Saturday, March 12, 2011

excuse me,

somebody is mad at me. dis is insane n doesnt make sense at all. i never know until yesterday i know she's mad at me. u guys know why? huhu just because her boyfriend is always talking with me. watdaheck! helloo my dear young lady, u r 17..so your so-called boyfriend. aiyoo pkir logik lerr.. u r all seventeen okey! why da hell u wanna get jealous?? u r all my students n having chatting or talking with students is normal. i talk to everybody k0t. not only him. you think i'm dat crazy to steal ur 'so-called' boyfren. cmon laa i'm 24 okey. n getting married.(err..yeke..calon pon xdak nk married apa..huhu xpe mnipu sunat.hoho)..ape2 jek bdk2 nih. pening ak.huh.nonsense!

school break

wanna know what's way better than 1 million bucks n getting free stuffs???huhu of course SCHOOL HOLIDAYS. i'm so darn release. *teacher goes mad with excitement jumping n screaming!* yippee akhirnya saat2 y dinanti2 muncul jua. huhu i wanna sleep for da whole week. lol XD i wanna forget about da school for dis coming week. *no way*coz i'm already start missing my school* damn!

Sunday, March 06, 2011

'danke'

staying in da place which we couldnt stand is darnly hard. It’s like a cat jumped over the empire state building n banging our head against da wall everyday.its hard...duh! who ever may not dare to think dat i cannot survive in such dis condish...but having frens like 'em who can cheer me up is better than ever..EVER..juz wanna say THANK YOU VERY MUCH to them for coming along my way n creating a colorful painting in my life (esp my unilife). Thanks 2 my special visitors for coming hangin' around with me whenever i stucked in dis suck island (USM + penang).i have another 1 month to go. no more usm. no more penang.yeah.


muchass graciass guys!

Thursday, March 03, 2011

'sedetik lebih'

by Anuar Zain
OST Hikayat Merong Mahawangsa

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

EDRY ABDUL HALIM
KRU Publishing Sdn Bhd



errr..why am i posting dis song??errr..im not in 'jiwang' mood neither. haha sje suke2. jz like da song. but... actually i want 2 dedicate 2 someone..urmm..